Crteži & slike :: Poezija & proza :: Vajanje :: Fotografije :: Strip :: Video

10/03/15
Novo ime u novoj godini. Legendarna ''Etiopia'' iz Svetozareva proslavila je u decembru prošle godine 30 godina od osnivanja, a zapis rođendanskog koncerta uz nešto bonus materijala na 2 dvd-ja Vam donose Minimalna izdanja! Poručivanje preko mejla: minimalnaizdanja@yahoo.com ili facebook stranice benda.
detaljnije>>

12/12/14
Konačno nova kaseta! Momci iz benda Engram su rešili da snimke sa svojih sešna iz novembra 2013. objave za našu etiketu. Veliko pojačanje!
detaljnije>>

14/11/14
Samo da javimo da smo aktivni i pored izdavačke pauze. Radilo se na dizajnu omota i sređivanju arhive snimaka, a naši autori su bili vredni i snimali nove materijale. Što naravno znači puno novih izdanja! Samo još da pronađemo pouzdanog partnera za štampu, što je i uslovilo dosta odloženih izdanja do sada.


30/06/10
Ponosni smo da predstavimo još jedno štampano izdanje: to je nastavak knjige "Simbol patnje savremenog čoveka" autora Bojana Burića. Knjiga ide u paketu sa soundtrack cd-om grupe Svejedno koji je bez naslova.
detaljnije>>

17/04/10
U narednih par dana iz štampe izlaze novi album OneFellPrey pod nayivom "Recurrence" i nastavak knjige Bojana Burića uz prateći cd sastava Svejedno. Takođe najavljujemo prva tri izdanja iz edicije Tajna zdanja. Iz očiglednih razloga ne odajemo o kojim izdanjima se radi.


14/11/09
Trenutno najaktivniji član Minimalne družine zvani Svejedno objavio je još dva albuma, ovoga puta u istom pakovanju: Jelelektro/Proleće povređuje.
detaljnije>>

30/09/09
Posle dužeg vremena još jedno izdanje na Minimalnoj etiketi i još jednom kasetno: ovoga puta se radi o novom izdanju sa demo snimcima autora Svejedno pod nazivom "Oštro".
detaljnije>>

19/05/09
Drugo majsko izdanje za ovu godinu je i prvo kasetno izdanje na Minimalnoj etiketi. To je demo album benda Underwater Walk prvobitno zamišljen kao album projekta Satan Santa iza kojeg stoje poznata lica na Minamalnim izdanjima: Uroš Eremić, koji je napisao i odsvirao sve pesme i Bojan Savić Ostojić, koji je učestvovao u pisanju stihova i na vokalima za pesmu Vrati mi moje krpice. Kaseta se neće prodavati, a sadrži pet numera.
detaljnije>>

02/05/09
Novo, četvrto izdanje za OneFellPrey zove se "Fog's Siren".
detaljnije>>

11/01/09
Prvo izdanje u novoj godini je novi album za Svejedno pod nazivom "Pro". Zanimljivo je da cd sadrži petnaest tema bez naslova.
detaljnije>>

10/12/08
Objavljeno je i treće po redu izdanje za OneFellPrey pod nazivom "The Descent".
detaljnije>>

27/11/08
Povodom prošlogodišnje smrti Milivoja Ristića, našeg prijatelja i slikara, na Minimalnim izdanjima objavljena je kompilacija njemu u čast. Na omotu cd-a su Milivojeve slike a učešće su uzeli autori već objavljivani na našoj etiketi: Underwater Walk, Unexistence, Konačno mešanje, Svejedno, Strop i OneFellPrey. Detalje i info o autorima saznajte na matičnim sajtovima autora ili na stranicama Minimalnih izdanja posvećenim pojedinim autorima.


28/04/08
Objavljena je i treća kompilacija na Dark Scene etiketi (u obliku net izdanja za download): Strop, Konačno mešanje i Svejedno su ovoga puta od bendova sa Minimalnih izdanja uzeli učešće u ovom projektu. Skinite kompilaciju i prateći artwork na...
download>>

25/03/08
Drugo izdanje benda Strop u ovoj godini je ep pod nazivom "Reunion".
detaljnije >>

01/03/08
Sa malo zakašnjenja objavljujemo da je treće lp izdanje Unexistence pod imenom "Morf" pred vama. Poslušajte kompoziciju "proces: učitavanje (Glas)".
detaljnije >>

01/03/08
Pre nekoliko dana je u izdanju Dark Scene Foruma objavljena kompilacija DS:vol-1. Na ovoj kompilaciji učestvuju petoro autora/bendova sa Minimalnih izdanja: Figurative Theatre, Unexistence, Kanntilen Ante Portas, Vamp Voltage i OneFellPrey. Inače, ovo je prva kompilacija te vrste od pomenutog izdavača i za sada je samo u obliku web izdanja za download; izdavač koji će kompilaciju štampati na cd-u, najverovatnije, biće SKC iz Novog Sada. Prva inostrana etiketa koja je najavila objavljivanje kompilacije (takodje u web obliku) za 26. februar je američka Dead Knife Records, koji su već objavljivali autore sa ovih prostora. Kompilaciju, info o autorima i omote možete preuzeti na: www.divshare.com. Detaljnije o pesmama pojedinih autora sa Minimalnih izdanja potražite uskoro na njihovim web prezentacijama (Unexistence, Kanntilen Ante Portas), a za ostale na stranama Minizdanja (Figurative Theatre, Vamp Voltage, OneFellPrey).
detaljnije >>

21/02/08
Drugo izdanje u kratkom roku za OneFellPrey. Reč je o ep-u "Colosseum".
detaljnije >>

13/02/08
Prezentacija Minimalnih izdanja je novi web space za jagodinski projekat Vamp Voltage. Proverite...
detaljnije >>

28/01/08
Objavljujemo izdavanje sedmostrukog box seta sastava Proteza čiju okosnicu su činili Uroš Eremić i Bojan Savić Ostojić. Delo se naziva "In Memoriam", što ukazuje na nikakvu mogućnost da dobije naslednika. "In Memoriam" se neće prodavati.
detaljnije >>

13/01/08
Novo Minimalno i ujedno sedmo izdanje Stropa, pod imenom "Ostaci, otpaci i ostale situacije" je cd sastavljen za najveće obožavaoce ove grupe, od raznih demo i živih snimaka koji nisu ušli na dosadašnja izdanja, kao i razni drugi zapisi.
detaljnije >>

09/01/08
Na samom prelazu iz 2007.-e u 2008.-u, Minimalna izdanja su objavila ili su pred objavljivanjem nekoliko novih albuma. To su Strop: "Ostaci, otpaci i ostale situacije", drugi cd Konačnog mešanja: "Unable To Communicate", Protezin sedmostruki cd box: "In Memoriam" i prvi album OneFellPrey: "Waking Room". O ovom poslednjem nešto više...
detaljnije >>

17/12/07
Dugo očekivan drugi album jagodinskog projekta Unexistence pod nazivom: "Odjek" je konačno pred Vama, na samom izmaku ove godine. Proverite!
detaljnije >>

12/11/07
Postavljena je stranica jagodinskog projekt-benda Vamp Voltage. Pogledajte.
detaljnije >>

30/09/07
U subotu, 29. septembra, u klubu Talir u Jagodini, pred malobrojnom publikom, održan je veoma uspešan koncert beogradskog benda Jarboli. Pogledajte nekolko fotografija sa njihovog nastupa.
detaljnije >>

11/09/07
Početak kulturne dekontaminacije grada: koncert grupe Jarboli, subota, 29. septembar, klub Talir, Jagodina.


30/07/07
Minimalna izdanja, posle više od godinu i po dana rada, objavila su svoje prvo papirno idanje: to je knjiga "Simbol patnje savremenog čoveka" autora Bojana Burića, dobro poznatog posetiocima našeg sajta. Knjiga ide u paketu sa soundtrack cd-om grupe Svejedno koji je bez naslova.


11/07/07
Sa velikim žaljenjem vas obaveštavamo da je Milivoje Ristić preminuo u 44. godini od leukemije. Podsećamo vas da je Milivoje bio naš dragi prijatelj i član minimalne družine.
detaljnije >>

22/05/07
Od danas na našem sajtu možete da naručite cd Kinovie pod nazivom "Snenia". Radi se o izdanju etikete Cold Trinity iz 2002.-e godine. Za ove narudžbine posetite stranicu servis.
Takodje, od danas, na servisu YouTube pogledajte spot Slovenske nekropole Kameni vrtovi.


25/04/07
U ponedeljak 30. aprila u 22 sata u Livingroom-u u SKC-u, Dark Revolution organizuje koncert bendova Fancy Frogs i Kanntilen Ante Portas pod nazivom Beltaine 2007. Dodjite!
detaljnije >>

02/04/07
Konačno "'rani radi" 7 samuraja SKOJ-a u vašim kućnim bioskopima. Ujedno to je i prvo filmsko izdanje Minimalnih izdanja.
detaljnije >>

19/02/07
Konačno novo izdanje! Ovoga puta u pitanju je singl 'Skrivanje' jagodinskog projekta-sastava Strop.
Pogledajte i dopunjenu stranicu JAgodinkog arhiva.
detaljnije >>